iulie 28, 2010

Invincibilia Armada!


Asa cum era cunoscuta acum 5 secole flota spaniola cea care domina intreaga lume cunoscuta, asa pare si Spania fotbalistica a zilelelor noastre sa domine acest sport popular. Un mare aport il are paradoxal "dusmanca" ibericilor, provincia rebela Barcelona, unde domina autoritar jucatori catalani la toate categoriile de varsta ale nationalei.

Desigur ca nimic nu este intamplator, acolo nu este un izvor de talente ci o "fabrica" de talente, fotbalul total si tiki-taka specialitatea catalana, sursa atator trofee cucerite de Barcelona sunt un bun exemplu pt "dusmani". O zona printre cele mai dezvoltate economic din lume, unde criza e o simpla ploaie de vara, asigura Spaniei 25 % din PIB foarte mult, practic fara ajutorul acestora ibiericii din punct de vedere economic ar fi in colaps.

La toate grupele de juniori ale spaniolilor predomina canteranii catalani: Alex, Marc Bartra, Planas, Montoya, Thiago si Oriol sunt doar cateva exemple din next generationu' catalan (pardon "spaniol") toti facand parte din echipa de jucatori sub 19 ani, practic tot axul central al echipei este provenit din pepiniera Barcei. Viitorul suna la fel de bn si nici nu exista motive de ingrijorare, "micuta" echipa spaniola spulbera campionatul european rezervat acestei categorii de varsta, deja acestia demonstreaza certe calitati, sa spunem cateva cuvinte despre ei:
Oare mai este necesar sa spunem ca noi nici macar nu ne-am calificat la acest turenu final? nu cred, romanii au talent, asteptam sa apara din senin vreun Dobrin sau Hagi, in loc sa ne organizam sa facem antrenamentele, sistemele de joc si filosofia dupa modelul catalan.

Thiago Alcantara va face anul asta pasul spre echipa mare a Barcelonei, el a jucat in cateva meciuri sezonul trecut si a impresionat, este considerat la fel de clarvazator si de inteligent in directia paselor ca Xavi, Edu Oriol are deja din tehnica lui Iniesta, Bartra este capitanul formatiei a 2 catalane si are determinarea capitanului Puyol, flancurile Planas si Montoya au cochetat si ei deja cu echipa antrenata de Guardiola.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu