august 13, 2010

D'ale Carnavalului


Gigi Becali si-a dat din nou arama pe fata, dezvaluind ieri care au fost de fapt motivele reale ale despartirii de Victor Piturca. Faptul ca a incercat sa-i concedieze nepotii aflati in functii importante prin birourile de la Stadionul Ghencea, dar mai ales pentru ca ii lasase de inteles ca vreo trei ani trebuie sa uite de Steaua. Pana la urma nu este nicio mare descoperire faptul ca finantatorul Stelei nu accepta actele de subordonare.

Doar ca, prin declaratiile sale, Becali intareste ceea ce se stia: Steaua nu mai este demult a stelistilor ci este doar afacerea familiei sale. In atari conditii, este imposibil sa mai fi atat de naiv incat sa crezi ca latifundiarul din Pipera ar putea renunta vreodata la jucaria ce i-a incaput pe mana in cel mai nefericit moment din istoria clubului din Bulevardul Ghencea.

Nu exista, probabil, in acest moment vreo umilinta mai mare pentru cei care iubesc si respecta culorile "ros-albastre" decat sa inghita si, mai ales, sa suporte ineptiile debitate de cele mai multe ori cu seninatate de catre Gigi Becali. Asadar, cel mai galonat club din fotbalul romanesc a ajuns doar o afacere de familie. Fara stralucirea de altadata, Steaua s-a scufundat nu numai in mediocritate, ba chiar in ridicol. Cand spui Steaua nu te mai gandesti niciodata la gloriile adevarate precum Lacatus, Hagi, Piturca, Ienei, Tudorel Stoica, Balint, Iordanescu, Bumbescu sau Belodedici.

Astazi, cand pronunti numele echipei din Bulevardul Ghencea, gandul iti zboara la Gigi Becali, la Virgil, la Mache, la o loja unde se mananca branza si se bea sampanie, la frustrarea si nebunia suporterilor care ajung sa-I doreasca pana si moartea patronului ca pe o izbavire sau o ultima sansa. Acesta este rezultatul final al celei mai urate infrangeri din istoria Stelei. Asa se intampla cand transformi un brand intr-o afacere falimentara de familie. Asa se intampla cand singurul lucru pe care il ai in fata se rezuma doar la miile de euro pe care le scoti cu nesimtire din buzunar si le arati spre camerele de luat vederi. Asa se intampla cand vorbesti despre fotbal doar din scaunul de la Palat, sfidand milioanele de suporteri saraci ai Stelei. Gigi Becali a demonstrat ca in viata totul se poate cumpara. Inclusiv lucrurile sfinte, intangibile pana in momentul in care el a obtinut actiunile majoritare ale clubului din Ghencea. Sfidand tot ce se putea sfida, latifundiarul din Pipera a ucis Steaua. I-a ucis spiritul, i-a daramat locul din inima fanilor. Totul doar pentru faptul ca singurul care trebuie sa conteze este el. Ilie Dumitrescu trebuie plans in acest moment.

A venit de fapt sa asiste la ultimele zbateri ale unui muribund. Sau, mai degraba, sa-i curme suferinta, infigandu-i un ultim pumnal in inima. Lacrimile suporterilor n-au insemnat nimic. Iar acest nimic se adanceste, atata vreme cat nici macar oamenii care au trait cel mai frumos mariaj cu brandul care se pregateste sa moara, n-au reusit sa-l faca sa inteleaga un lucru elementar: acela ca este dureroasa clipa revederii cu cel ucis de propriul tau cutit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu