februarie 03, 2012

"Iarna pe ulita"


Intotdeauna avem rol de sparring partner cand e vorba sa ne luam la tranta cu Mama Natura, care, indiferent cat de mult ne pregatim ne va zdrobi cu un KO, inca din prima runda. Asa s-a intamplat si iarna aceasta si asa va fi mereu, intotdeauna ne vom cauta scuze insipide si vom face matanii doar-doar mania divina isi va revarsa urgia si catre alti oropsiti.
Aici sunt banii dvs - mult recunoscuta maxima basesciana- ramasa in mentalul colectiv de 15 ani incoace, ne rade in fata mai machiavelic ca niciodata. Totii banii alocati pentru dezapezirea drumurilor se indreapta inghititi de o gaura neagra, fara a avea un efect concret in cotidian. Am ajuns sa cheltuim dublu fara nici o acoperire, fata de o tara nordica, unde acest anotimp capricios isi arata cu adevarat coltii in toata splendoarea sa, acolo unde chiar eficienta si promptitudinea autoritatilor locale este una cu adevarat laudabila.
Fireste ca nimic nu va aduce mult dorita normalitate, vom astepta din nou vremea buna sau vreo dispozitie de la FMI, ca tot jucam dupa cum ne canta colosul financiar. Vom scoate fiecare lopata din dotare si vom iesi la munca patriotica, ca tot ne face - inca in functiune - presedintele tarii, un popor de lenesi, romanul are multe defecte dar nu-i va lipsi niciodata rabdarea si speranta. Va muri cu ideea ca macar urmasii acestuia vor trai intr-o tara unde macar hotia si puincurismul vor fi niste lucruri de care sa ne amintim vag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu