februarie 07, 2012

O scurta analiza


Desi am incercat sa imi las subiectivitatea alaturi de formatia mea favorita doar in suflet, acolo unde isi va avea locul etern, am fost rugat insistent de prietenii mei in ultima perioada sa fac o analiza a asa numitelor "probleme" de care a suferit si inca pare sa sufere Barcelona in meciurile din deplasare. Desigur ca orice echipa care a intrat deja in istorie cu un stil inconfundabil si dupa atatea trofee castigate, e normal, pe undeva, sa dispara motivatia mai ales cu echipele mici din prima liga spaniola, care se mobilizeaza exemplar atunci cand joaca cu cea mai buna echipa din lume. Despre arbitri nu voi discuta, voi respecta mentalitatea Institutiei catalane de a nu vorbi despre asemenea 'balcanisme" ce oricum nu isi i-au rostul.
Principala problema cu care s-a confruntat echipa in acest sezon a fost la capitolul omogenitate, Barca a avut mult de furca cu accidentarile jucatorilor de baza, suferite in mare parte din cauza uzurii numarului mare de meciuri si a gradului ridicat de intensitate cu care s-a jucat fiecare partida. O alta problema ce deriva din lipsa omogenitatii- lucru care a si facut-o pe Barca o echipa atat de invincibila - este schimbarea deasa a modulului tactic, obligata pe de o parte de ce spuneam mai devreme dar mai ales a inovatiilor antrenorului Pep Guardiola, acel 3-4-3 care nu e deloc rau dar necesita ceva timp de pus in aplicare, mai ales pe faza de recuperare, unde mingea nu mai este "confiscata" in 6 secunde de la adversari.
Si in final voi vorbi despre o oboseala mentala a lui Messi & Co, care este una normala dupa atatia ani de concentrare si o pauza redusa, este nevoie de un mic "refresh" de care sunt sigur ca antrenorul nascut in Santpedor va sti sa aiba grija. Ce face si mai dificila aceasta perioada este si "scaderea motoarelor" in lunile de iarna, pentru acumulare atat de necesara finalului de sezon, acumulare ce a accentuat aceste inexactitati a echipei in deplasare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu