august 07, 2011

Modelul Medias

De obicei nu ma impresioneaza nimic ce are legatura cu fotbalul romanesc, sau ma rog mai bine zis nu mai ma impresioneaza nimic de mult, sa aud nu stiu ce echipe si pe cati patroni, laudanduse mereu, ca ei fac, dreg, ca vor juca an de an ca Barcelona, si ca vor incerca, mai bine zis sa copieze modelul catalan de succes.
Si mereu vedem cum se dau aceleasi rateuri ca intr-un film cu prosti. Desigur aceste rateuri se dau, pentru ca de fapt, ati ghicit, nu exista nici un proiect in acest sens, doar multa vorbarie. Ca o paranteza singura echipa de fotbal din Europa ce poate emite pretentii in fata Barcei este in momentul de fata Borussia Dormund, campioana Germaniei face un joc sclipitor, "manzii" lui Klopp distrug cam tot ce inseamna fotbal nemtesc la momentul actual cu un joc de pase aproape la fel de ametitor ca al lui Messi & Co. La toate astea mai adaugi un proiect pe teremn lung, cu investii in propria academie de fotbal, plus vechea tactica germana de razboi "Blizkrig" si arta e gata sa explodeze.

Revenind la subiectul meu de azi, din toate echipele romanesti fericite, ca au mai facut un pas in fata, desi, acest pas, ar trebui sa fie unul normal, doar Gaz Metan Medias m-a impresionat, aflata la debutul in cupele europene, echipa meritosului Pustai, a reusit sa produca marea surpriza si sa invinga un adversar cu mult mai puternic, desi vaduvita de aportul celor mai buni jucatori din sezonul trecut vanduti de Mainz pe bani greu, echipa germana, a dominat categoric cele doua intalniri, dar Gazul a rezistat foarte bine, dovedind multa daruire si o unitate de grup, care intr-adevar seamana cu cea a Barcelonei
Plesca & Co au fost singurii care pana acum demonstreaza ca sunt o familie de caractere si ca pot fi un grup foarte unit, o nuca greu de spart chiar si pentru celebra tenacitate germana. Intr-adevar Gazul nu a jucat "tiqui-taka" nu si-a subordonat adversarul, asa cum viseaza unii ciobani, sa creeze doar cu vorba din echipele lor, dar au demonstrat ca se pot apropia de echipa catalana, macar prin forta grupului si prin omogenitate. Jos Palaria!!!

P.S: Razvan Plesca, un portar extraordinar si un om incredibil de modest chiar si dupa ce a adus practic calificarea la Medias, un exemplu de om care nu se da batut niciodata, care lupta pentru a ajunge undeva, desi a fost atatia ani pe banca de rezerve, iata ca la 27 de ani, soarta ii surade si ii poate aduce si o selectie merituorie in echipa nationala. Iata domnilor, ca se poate si prin fapte, nu numai vorbe, exista un om, care trebuie sa urmareasca cu atentie aceasta poveste! Dar cred ca tot cu morile de vant, ne vom lupta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu