august 10, 2011

"Socios" de Romania


Oare cand parerile suporterilor romani vor conta cu adevarat in vietile echipelor favorite?

Desigur, atata timp cat fotbalul romanesc esto doar "creditat" si nu investit, nu o sa vedem asta niciodata. Cel care "baga" bani, are drepturi depline asupra jucariei sale, va suna cunoscut acest principiu?

Se aplica cu succes in liga noastra mioritica unde fanii romani sunt doar pe post de "figuranti" pe stadioanele din Romania. Atata timp cat sunt cuminti, aplauda echipa favorita, canta si nu cer de mancare, este totul perfect pentru "creditorii" acestui fotbal.

Problemele apar atunci cand acesti fani isi mai striga si ei nemultumirile, cand dorintele lor nici macar nu sunt auzite. Atunci cand acestia platesc un bilet sau abonament au dreptul macar intr-un mod civilizat sa isi exprime indignarea fata de managementul defectuos al conducerii clubului respectiv.

Dar la noi ca la nimeni, probabil ca daca vei vorbi vreodata cu Becali, Borcea sau Copos desprea notiunea de "socios" te va intreba daca este un nou tip de branza, dans sau afacere, nicidecum de dorinta fanilor de a participa activ in viata echipelor mult iubite.

Doar la Petrolul Ploiesit am vazut o asemenea initiativa, destul de timida ce-i drept, dar poate fi un inceput. Cand vor intelege acesti patroni ca doar fanii cunosc cel mai bine ce are nevoie clubul lor si nu altcineva atunci fotbalul romanesc va renaste.

Atunci cand echipele din Romania vor prelua la nivel de suporteri modelele "socios" ale Benficai macar, ca sa nu mai vorbim de cei doi granzi Barcelona si Real, atunci cu siguranta liga lu' Mitica va intra pe un fagas normal, cu relatii normale intre fani si conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu