august 09, 2009

Vine o zi....


Chiar nu mai vroiam sa mai scriu nimic asta seara doar sa lenevesc si sa ma odihnesc dupa un program destul de agitat de care evident ca nu are nici o importanta la ora asta, dar nu pot ramane nepasator cand vezi durere, cand vezi tristete, cand vezi ca viata e doar un drum spre o alta Cale necunoscuta noua oamenilor. Intr-un sport iubit de milioane de oameni din intreaga lume nu ar trebuie sa existe durere si tristete desi fotbalul face parte din bucuria multor persoane, iata ca cere si un "tribut" pentru bucuria noastra, "tribut" cerut de zeul fotbalului si platit de multe ori de oameni ce nu au nici o vina.
Astazi a mai plecat un om deosebit dintre noi, deja parca nu ne mai mira, lista neagra cu jucatori ce au parasit acest pamant prea devreme s-a inmultit alarmant de mult in ultimii ani, nu mai zic si in tara noastra cate tragedii au fost, Tabarcea, Neamtu, Vrabioru si Haldan sunt "cazurile cele mai cunoscute de la noi si care raman enigmatice chiar si dupa atatia ani de la moartea acestora: de ce?, cum? si cine? ar fi intrebarile fara raspuns pana in ziua de azi, e inexplicabil cum au putut sa moara niste oameni in floarea varstei de la niste "atacuri de cord" evident o dam in Teoria Conspiratiei, cineva stie adevarul, cineva care nu vrea sa il spuna!
Nu ne complicam cu intrebarile existentialiste pentru ca, astazi inca un jucator va "evolua" iin legiunea ingereasca a Domnului este vorba despre Daniel Jarque, fundasul central si capitan al formatiei mai putin celebre a Catalunyiei, Espanyol Barcelona, avea doar 26 de ani era un fotbalist 100 % catalan provenit din pepiniera clubului si care avea o experienta enorma in Primera Division evoluand in numai putin de 173 de partide in 7 ani de cariera si in care a reusit sa marcheze de 8 ori, el fiind convocat si in nationala de tineret a Spaniei de 21 de ori. Se pare ca Dumnezeu prefera capitanii de cele mai multe ori pentru as face echipa in ceruri, Antonio Puerta acum 2 ani, fundasul de fier al Sevilliei va avea parte de o moarte crunta cazand secerat pe teren la un meci cu Getafe, tot in urma unui atac de cord, de data aceasta Jarque va ava parte de o moarte stupida dar extrem de trista care ne-ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri, cum poti face infarct in timp ce vorbesti la telefon cu iubita ta....sa nu apuci sa spui macar un cuvant de adio tuturor celor dragi, sa nu mai faci nimic sa te stingi, dupa ce ai adus atatea satisfactii si dupa ce atatia fani te iubesc, e trist, incredibil de trist, sa pastram un moment de reculegere si o sa va arat un colaj cu cei mai celebri fotbalisti care s-au dus prea devreme, lumea transforamandu-i in legende! Dumnezeu sa-i odihneasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu