iulie 08, 2012

Ignoranta cat incape !

Mi-a atras cineva atentia astazi sa urmaresc rezultatele inregistre la BAC, am zis ca nu are rost sa vad acelasi "pleonasm" grotesc ce bantuie tara asta de ani de zile...aceleasi fete care cerseau mila, aceeasi parinti care acuza sistemul pentru esecul odraslelor, mi se face pur si simplu strigator la cer.

Nu zic ca sistemul de invatamant romanesc este unul stralucit, ba din contra, este posesorul multor hibe, dar asta nu iti aduce tie ca elev circumstante atenuante, lenea si prostia  nu te vor ajuta niciodata, oare asta cand o vom invata? Nimic nu te retine sa nu inveti. Rezultatele dezastruoase care se inregistreaza an de an la bacalaureat sunt rodul acestor lucruri si a unei mentalitati prostesti care o au multi dintre parintii nostri, si anume ca: " fiul meu, trebuie sa faca un liceu, sa treaca bacul SI SA AJUNGA MARE MINISTRU", ceea ce e complet gresit din start, in primul rand nu totii oamenii se nasc cu intelectul de a intelege fizica cuantica sau de a ocupa functii inalte in structurile de conducere a unui stat, clasa noastra politica este exceptia de la regula, dar asta e cu totul o alta discutie.

Chiar daca cu totii ne nastem cu idealuri inalte, nu inseamna ca suntem si in stare sa le punem in aplicare, nu toti oamenii trebuie sa faca un liceu, de aceea s-au inventat si scolile de arte si meserii, pentru ca fiecare suntem buni la ceva, este timpul sa terminam cu aceasta mentalitate paguboasa, nu e obligatoriu sa termini niste studii medii sau superioare, dar tocmai chestia asta a format un complex de inferioritate fata de societate, "daca nu termini un liceu sau nu iei bacul esti un paria".

Inteleg oamenii care sunt incapabili mintal sa rezolve o ecuatie dar niciodata nu ii voi ierta pe cei care nu fac un efort, macar pentru a dobandi un nivel minim de cultura generala, parca traim in niste basme horror sa aud in Romania anului 2012, cum intr-un liceu oarecare, nimeni nu a reusit sa treaca examenul, pare uluitor, dar daca vei analiza ceea ce am spus mai sus,vei crede ca este ceva normal.

Avem multi profesori foarte bine pregatiti, singura lor mare vina este ca in loc sa taie raul din radacina, lasa elevul cu nota de trecere ca sa poata intra in Bac si de acolo dezastru....marele Mihai Eminescu este deformat fara nici mila de analfabetii care nici macar nu stiau ca acesta scria poezii.
Nu mai suport cu prostii, vorba ui Mircea Badea, as fi avut mult mai multe de spus, dar il las pe acest " talentat" sa isi faca numarul.











2 comentarii:

  1. Nu este nicio probelema...rata de analfabetism din Romania este in cretere...mai trist ca e noi ii acuzam pe altii si nu facem nimic in privinta noastra...si studiul individual din timpul facultati este unul ,,sperficial"...si ne-am obisnuit sa cautam un tap ispasitor. Eu una am vrut sa vad doar ,,partea plina a paharului" si anume ca 67 de elevi din tara au promovat ,,examenul maturitatii" cu nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  2. Putem vedea partea plina a paharului, acum nu ne ramane decat ca cei 67 de "spartani" sa convinga si pe restul ca ce fac ei e bine, dar daca nu sunt promovati la televizor...nu au siliocane, poate cine stie. Eu unul ma simt cu constiinta impacata, dar inca nu am gasit o metoda sa oblig macar pe altcineva sa deschida o carte.

    RăspundețiȘtergere