iunie 29, 2009

Venirea "Sfinxului"

Pentru Steaua, cupele erau insa departe. Olteanu se lamurise intr-un fel asupra inexistentei vreunui pericol din partea Cabinetului numarul 1, dar ramase ferm pe pozitie in ideea de a crea o echipa la Steaua. "Tovarase Coman, imi trebuie totusi un specialist cu care sa ma consult. Vreau sa fac treaba serioasa la fotbal". "Domne, cel mai bun ar fi Alecsandrescu. Ion e acum secretar la Federatie, dar el este stelist suta la suta si, de 20 de ani, de cand lucreaza la FRF, si-a facut o gramada de relatii. Eu zic ca ar trebui sa-l pui chiar seful sectiei de fotbal". Coman avea o idee fixa in ceea ce priveste echipa Steaua. In urma cu ani, la o discutie cu sefii clubului, le ceruse acestora sa creasca talente in curtea proprie. Asa au aparut, intr-un interval relativ scurt, jucatori ca Iordanescu, Sames, Marcel Raducanu, Aelenei, Adrian Ionescu, toti formati si promovati de Steaua. Si in privinta conducatorilor avea aceeasi conceptie. De aceea i se parea cel mai nimerit Alecsandrescu.
Fostul international stelist intrase intr-un con de umbra la Federatie. Chiar daca nu se dovedise nimic niciodata, asupra activitatii lui, in special in raport cu delegarile si observarile arbitrilor, planau destule semne de intrebare. Era vizat, in curand, pentru o schimbare, cu atat mai mult cu cat teoria rotirii cadrelor, la moda in acea perioada, functiona in orice domeniu. Semnalul primit de la Olteanu s-a dovedit a fi, pana la urma, exact ceea ce astepta Alecsandrescu.
"Ioane, hai la Steaua! Trebuie sa facem treaba". Prezenta ministrului in sediul din Vasile Conta anunta ceva si pentru ceilalti functionari. Dupa plecarea lui Coman, luni bune, ministrul apararii nu-si facuse aparitia in acea cladire. Alecsandrescu il primi in biroul lui si discutia prinse contur imediat in jurul aceleiasi intrebari: "Cum sa facem sa recladim echipa?". Daca se astepta sa primeasca sfaturi de la nea Ion, Olteanu se inselase. Omul din fata sa asculta pledoaria, dar nu oferi pe loc vreo solutie. Nu degeaba i se spunea "Sfinxul". A admis insa un lucru mult mai important. Ca il tenteaza noua functie si ca va accepta sa vina la Steaua. Dar numai dupa ce-si va pune la punct "cateva probleme de ordin profesional". Generalul Olteanu cucerise primul si cel mai important obiectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu