februarie 23, 2011

Analiza parierii unui eveniment sportiv


Studiul ofertei

Este foarte important sa scanezi intr-un mod corespunzator, sa pariezi pe ceea ce cunosti, inaintea intrarii efective in alegerea meciurilor, este recomandat sa actionezi la impulsuri, sa alegi acele meciuri unde ai acumulat suficienta experienta si detii un flux de informatii consistent, suficient pentru a te putea edifica asupra dilemei daca trebuei ales acel meci sau nu. In general daca nu esti sigur pe un eveniment , daca nu te poti decide si iti pui intrebarea “sa il pariez/sa nu-l pariez” , inseamna ca in subconstinentul tau pe undeva esti resemnat in privinta acelui eveniment , nu detii suficiente informatii si nu esti la curent cu evenimentul , la parametrii la care ai vrea tu sa fi, in general este bine sa eviti selectiile la care stai “in balanta”. Deasemenea , cota , acea valoare numerica acordata sanselor realizarii unui eveniment ar trebui sa fie unul din ultimele criterii pe care sa le iei in considerare (cu exceptia parierii pe outsideri) , se stie cel putin in cazul majoritatii pariorilor , cei care mizeaza pe favoriti , pe echipele “de trend” casele de pariuri marcheaza subapreciaza cota realizarii evenimentului mai favorabil , se aplica in cazul public-beturilor, pariuri pe care s-au pariat sume imense, astfel casele de pariuri care sunt niste retele incredibile , comunica intre ele , sunt ceva in genul serviciilor secrete statale , si conlucreaza impotriva pariorilor , oferind o cota care este subapreciata.

Intuitia personala.

Sau , cum o numesc eu “sentimentul” , este un factor de care trebuie sa ti cont , este unul din factorii primordiali pentru succesul in pariuri. Nu toata lumea o are , nu toata lumea o foloseste , multora le e frica sa “isi asculte sufletul” , sa mizeze pe o surpriza desi au simtit acea surpriza au pariat totusi impotriva ei , au fost “in trend” , si au pierdut , mi s-a intamplat si mie de foarte multe ori , s-a intamplat tuturor. Cheia este sa iti asculti intuitia ta si sa treci prin filtrul tau analiza acestor evenimente, apoi sa verifici pretul oferit evenimentului ochit de tine , in speta cota , si locul unde ai parte de cea mai ridicata cota. Ideea este sa imbini intuitia personala cu documentarea, asa procedeaza majoritatea pariorilor cu experienta.

Foloseste statistica.

Ai un as in maneca , statistica, un AS care poate fi castigator sau necastigator , totul depinde de cum interpretezi , este gresit daca te bazezi exclusiv pe statistica , este un factor important dar nicidecum unul decisiv , trebuie imbinat cu intuitia ta , prin statistica ma refer la clasamente, cel general , de acasa , din deplasare , intalnirile directe , etc.

Criterii relevante :

Accidentatii

Este foarte recomandabil pentru bunastarea deznodamantului pariului tau ca inaintea efectuarii lui sa te documentezi temeinic vis-a-vis de accidentatii si posibilii indisponibili din cele doua tabere , documentarea este bine sa o faci dintr-o sursa oficiala , de verificat site-ul cluburilor, ziare online reprezentative din tarile unde joaca echipele alese (Marca - Spania, The Sun - Anglia, France Futbol - Franta, Bild - Germania), alte surse de documentare sunt portalurile fotbalistice , forumurile , si blogurile dedicate. Este important daca pentru echipa este accidentat unul singur , daca acel jucator este exponential , se stie unele echipe sunt dependente de un jucator , altele nu au o banca de rezerve pe masura primului 11 , accidentatii sunt un amanunt foarte delicat.


Tipul meciului.

Deznodamantul unei partide depinde , indubitabil si de tipul acelei intalniri , conteaza daca este un meci international , meci de cupa , meci de campionat , sau un amical din perioada de pregatire. Meciurile de Cupa istoria a dovedit-o sunt cele mai grele meciuri de prezis in special daca este o cupa mai putin importanta gen Cupa Ligii din Anglia, in Anglia totusi lupta inca se mai mentine intre trupele mari si cele din diviziile inferioare, in schimb Cupele Nationale din Germania , Franta , Italia sau Spania , favoritele de prea putine ori isi intrebuinteaza titularii , astfel se produc numeroase surprize, deasemenea finalele Cupelor sunt dovedit cele mai greu de prezis evenimente. De partea celalta cele mai prolifice evenimente sunt meciurile Internationale , sau partidele din competitiile Europene unde sunt implicate echipe de top , gen Champions League , totusi s-a mai uniformizat hegemonia celor din G16 , si asistam la surprize placute pentru spectacol si falimentare pentru pariori an de an. Amicalele inter-tari se termina adesea la egalitate, in timp ce mecirile importante internationale se soldeaza majoritatea timpului cu victoria gazdelor , sau cel mult un egal pentru oaspeti , se stie terenul prorpiu este un avantaj colosal in intalnirile internationale , patriotismul si iubirea de popor de-a lungul timpului a avut impacte colosale asupra omenirii. Cele mai profitabile perioade din an , sunt perioadele preliminariilor in Cupele Europene , turul 3 din Champions League , chiar si turul 2 , imbogatesc pariorii, deasemenea etapa 5 si 6 in care unele echipe consacrate au nevoie de un anumit rezultate sunt profibabile si ele.


Ce campionat ?

Pariorii indragesc , si au indragit de-a lungul timpului inca din perioada pre-pariuri , a pronosportului campionatul Italian Serie A , echipele puternice rar pierd puncte acasa , iar cand se intalnesc intre ele , merita pariat X cu toata increderea. Campionatul “exotic” al Norvegiei este deasemenea destul de predictibil , totusi marea masa pariorilor se orienteaza spre campionatele puternice , ceea ce nu este neaparat un lucru bun. In Anglia este recomandat sa nu se parieze sume importante pe perioadele de inceput si de final de campionat datorita numeroaselor surprize, Germania deasemenea a ajuns la un grad de predictibilitate mai scazut fata de anii trecuti , competitia s-a strans , lupta se da in 6 echipe nu mai este hegemonia bavareza cu care am fost obisnuiti, totusi echipele mari sunt puternice pe teren propriu , la fel ca si campionatele Frantei si Spaniei , unde rata de castiguri acasa a fost destul de ridicata

Importanta meciului.

Cluburile de top din Europa joaca un numar impresionant de meciuri intr-un sezon si trebuie sa isi stabileasca prioritatile atent, este imposibil practic sa trateze toate competitiile , in Anglia se stie o echipa care joaca si intr-o competitie europeana este implicata in 5 competitii, si nu le poate trate pe toate la aceasi parametri. Cupele nationale sunt cele mai neglijate din acest punct de vedere , in Italia , Franta Germania , Spania si alte tari echipele mari in special trateaza Cupele neglijent , dau sansa tinerilor , si de cele mai multe ori sunt eliminate de formatii care trag cu dintii pentru accederea intr-o faza superioara. Un alt factor este miza meciului , pe finalul sezonului o echipa de top care nu mai are pentru ce lupta daca intalneste o echipa care trage cu dintii pentru a evita retrogradarea s-a dovedit ca ii va pune probleme. Mare atentie la derby-urile locale, in ele cum am spus mai sus niciodata nu conteaza miza , importanta este onoarea , si de aceea frica de pierzanie tinde catre un rezultat de egalitate.

Perioada anului.

In majoritatea ligilor europene , campionatul incepe in august , si se termina in mai, dupa cum se stie , primele doua luni septembrie si octombrie sunt foarte greu de prezis , o tactica adesea folosita este pariatul pe outsideri . Perioada noiembrie – martie estea cea mai profitabila , situatiile se stabilizeaza in campionate si favoritele confirma, iar avantul nou-promovatelor este stins , ele fiind in cadere libera. In ultima parte a sezonului , ultimele 7 etape , forma de moment si alti factori nu mai sunt importanti , echipele aflate in lupta pentru retrogradare , adesea inving echipe de top blazate.

Clasamentul.

Clasamentele trebuie luate in considerare de abia dupa 2-3 luni , in primele 6 etape , surprizele se tin lant si echipe nou promovate , cu avant se gasesc in pozitii de top. Clasamentele niciodata nu trebuie sa fie singurul criteriu prezent in alegerea unui pariu , sunt un factor important , ofera informatii pretioase dar este o strategie falimentara parierea doar dupa privitul in clasament.

Forma .

Este unul din criteriile primordiale de care tin cont bookmakerii in calculul cotelor , de exemplu o echipa care are 4 victorii consecutive , este clar ca la meciul al 5-lea cota va fi subapreciata , se stie bookmakerii vor oferi un pret mai scazut decat realitatea. Este foarte important previziunea in pariuri , se stie echipele fie ca sunt de top sau mai putin cotate au fel si fel de perioade , perioade in care norocul este de partea lor , alte ori sunt feriti de ghinion.

Istoria recenta .

Unii pariori nu tin cont de acest factor , pentru ei nu este relevanta istoria ultimelor 10 ani , si este o greseala neglijenta acestui amanunt important . Unii pariori iau tin cont de forma de moment , si de situatia in clasament si este suficient pentru ei in decizia unui pariu , dar se stie daca se bate cap in cap cu istoria intalnirilor dintre cluburi , profesionistii sar peste acel eveniment. In istorie sunt cateva amanunte foarte interesante , de exemplu Manchester United nu au castigat niciodata in istoria lor pe terenul celor de la Sheffield , si deasemenea nasii englezilor in competitiile europene sunt italienii. Pot fi superstitii, unii le pot considera asa , dar cand lucrurile se repeta obsesiv , iar rezultatul este acelasi ar fi o prostie sa nu se tina cont de aceste amanunte interesante. In urma studilor istoriei ultimelor intalniri din 10 ani intre Lazio si Roma spre exemplu , sau Inter – Milan , deznodamantul de cele mai multe ori era rezultatul de egalitate, ambele echipe impart acelasi teren , si frica de a pierde in fata proprilor suporteri isi face simtita prezenta in rezultatul final.

Circumstante speciale.

In unele situatii doua echipe se pot califica impreuna , sau se pot salva de la retrogradare in urma unui anumit rezultat , cateodata o echipa are nevoie de un punct ca sa castige titlul , iar adversarii lor tot un punct pentru a evita retrogradarea . Casale de pariuri sunt foarte alertate in aceste situatii , si fixeaza pentru egal o cota foarte mica , le este frica de realizarea evenimentului , vorbim aici de Italia unde se poarta , in Anglia spre deosebire egalul este cu mai putine sanse de izbanda , datorita onestitatii si civilizatiei superioare in fotbalul insular.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu