februarie 16, 2011

Avancronica tactica a partidei Arsenal - Barcelona


Ne asteapta un meci cu un grad de spectaculozitate extrem de ridicat, o sa vedem doua echipe subjugate posesisei, pressingului si a disciplinei tactice, Barcelona cea mai buna echipa din lume, reediteaza meciul din "sferturile" UCL cu Arsenal. In continuare voi face o avancronica tactica a ambelor echipe, vom descoperi daca Arsene Wenger a invatat ceva din lectia predata anul trecut si daca Pep Guardiola va modifica ceva in masinaria sa de fotbal.

Viziunea Barcei: Vedem putini antrenori care sa fie la fel de obsedati tactic ca Pep si mai ales de doua puncte cheie: pozitionare si pressing, stim in linii mari la ce sa ne asteptam cand vorbim de presiune, dar asezarea jucatorilor sai in teren este de-a dreptul fascinanta.
Messi nu numai ca va juca rolul pe care il face deseori acela de varf "fals" ci va juca si rolul unui play-maker, Guardiola ii va cere sa coboare si in linia de mijloc, pentru a atrage fundasii adversi si astfel eliberarea spatiilor pentru fasnetii David Villa si Pedro.
Arsenal a aratat in ultimele meciuri ca este vulnerabila in axul central, va fi important pana unde va incerca sa se deplaseze fundasul central Johan Djouru pe langa argentinian, este indoielnic faptul ca Barca va avea vreo problema in acest sens.
Un alt pericol imens pentru Arsenal este Dani Alves, cel mai ofensiv fundas de banda din lume, toata lumea se asteapta sa "are" din nou benzile, antrenorul "tunarilor" a fost atat de preocupat de incursiunile lui incat pe dreapta a inceput cu rusul Arshavin pentru a juca mai defensiv si cu Samir Nasri pe stanga, el este o indoiala pentru joc dar pe plan ofensiv pentru Wenger ar fi un impuls enorm, tunarii vor avea o mare nevoie de el.
Din nou Guardiola poate schimba foarte usor pozitionarea jucatorilor sai, Alves va avea un rol important, va juca extrem de sus pe dreapta, miscare ce va permite atacantilor Barcei sa combine si sa se restranga foarte usor.
Din pacate pentru Barca, va lipsi sufletul si capitanul sau, Carles Puyol fiind accidentat de mai multa vreme si astfel il va obliga pe Pep sa opereze o miscare in centrul defensivei, Abidal de pe stanga, va juca in locul sau, facandu-i loc brazilianului Maxwell care va avea viata grea, pentru ca il va avea ca adversar pe Theo Walcott, viteza acestuia i-ar creea probleme, insa Busquets va veni acolo sa faca dublaj si sa il ajute.

Viziunea lui Arsenal: Arma sa cea mai evidenta va fi clar viteza tanarului Walcott. Arsene Wenger este putin probabil ca sa se abata de la sistemul sa de joc 4-2-3-1 obisnuit, schimbarea ar putea surveni prin urcarea lui Cesc Fabregas si astfel sa se transforme intr-un 4-4-1-1, formand doua linii pentru a intampina cat mai devreme presiunea catalana.
Ambele echipe trebuie sa fie atente la arbitrajul italianului Nicola Rizzoli, caruia ii este recunoscuta usurinta cu care scoate cartonasele din buzunar.
Arsenal va trebui sa ocupe bine spatiul de la mijloc, la meciul de pe Camp nou de anul trecut, Messi a jucat fantastic, dar a fost si ajutat de asezarea "tunarilor", un 4-3-3 foarte descoperit in axul central din cauza absentelor din lotul englezilor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu