februarie 23, 2011

Cunoasterea unui parior


In pariuri , la fel ca si in orice alt lucru din prin care este posibil un castig financiar trebuie sa te cunosti in primul rand pe tine, sa iti propui singur obiectivele , se spune ca in pariuri daca nu ai un obiectiv este “mana moarta”.

Incepi sa pariezi zilnic , incepi optimist dar ajunge momentul pierderii , din acel moment te gandesti sa pulsezi mai mult pentru a-ti recupera pierderea, adesea pui pariuri la impuls lucru care iti creaza discomfort , odata cu aflarea rezultatului.

Nu spun ca eu le respect , as vrea sa am puterea sa respect intru-totul si sa pun in practica toata teoria care o cunosc despre pariuri , toate regulile , toate sistemele si strategiile menite sa ma ajute sa castig bani din pariuri, dar m-am hotarat sa expun cativa factori care trebuiesc luati in considerare :

Cat esti dispus sa risti ? Raspunsul la aceasta intrebare nu ti-l pot oferi nici eu , nici vecinul care castiga saptamanal la pariuri (sau cel putin asa sustine) , nimeni. Raspunsul e la tine si sta in vointa ta de a-ti asuma riscuri. Un parior care vrea sa castige multi, multi bani rapid , mizeaza indeosebi pe outsideri, lucru care nu este neaparat rau , tinand cont ca marea majoritate a pariorilor amatori cand vor sa investeasca o suma mai mare de bani pe “un singur meci sigur” aleg o cota infima ( <>Lunga durata / Scurta durata . Acesta este lucrul cel mai important si mai greu de decis inaintea pornirii la un drum. Pariorul de lunga durata in general isi mizeaza tactica cum am spus si mai sus in pariatul pe surprize , pe outsideri speculeaza cotele mari , bineinteles aceasta strategie este bazata pe mai multi pasi , iar pasii nu sunt toti castigatori , el se bazeaza pe sintagma “cand prind , simt” datorita cotei mari care o gaseste mizand pe outsider. Celalalt tip de parior , pe termen scurt isi mizeaza monetarul pe favoriti, pentru el castigurile mai dese si mai ponderate din punct de vedere al profitului par sa fie calea, mizeaza unitati mari iar cand este sortit esecului , in general tot profitul agonist se pierde si o ia de la capat. Pariorul pe termen scurt se loveste de un “dusman” , el defapt nu pariaza pe favoriti la cotatia corecta , casele de pariuri se stie au “frica de favoriti” , de succesul lor si in majoritatea cazurilor sub-apreciaza cota pentru echipa favorita , astfel ca cel putin teoretic ei castiga oricum deoarece cota oferita tie ca favorita nu a fost reala.

Disciplina . Ea si autocontrolul sunt cheia, pariorii ar castiga mult mai multi bani daca ar lucra asupra lor, stiu vorbele sunt vorbe si cand esti “in fata faptului” , ai castigat o suma frumusica important este sa nu te simti de neinvins si sa iti maresti unitatile care le pariai inainte, continua de unde ai inceput si uita de castig , pe cat de usor ti se pare ca a venit castigul , sti mai bine in sinea ta ca pierzania este cel mai usor de obtinut pronostic in pariuri, cand pierzi cel mai important lucru este sa iti pastrezi strategia , sau cel putin sa nu iei masuri irationale cum ar fi cresterea inexplicabila a mizei doar din dorinta de a recupera pierderea , hazardul si pariatul pe un numar mai mare de meciuri decat de obicei, etc. Daca stragetia a functionat , pastreaz-o esti pe drumul cel bun ai nevoie doar de rabdare si disciplina. De recomandat in timpul perioadelor proaste consecutive , este pauza, o mica intrerupere a sirului de pariuri ti-ar face bine , ai avea timp sa iti reincarci bateriile si sa reincepi , cu mintea limpede.

Banii. Cati bani ai la dispozitie pentru pariuri sau mai corect spus cati bani iti poti permite sa pierzi pe pariuri ? Aceasta este defapt intrebarea cheie si aici se vede autocontrolul si lacomia din fiecare parior , pentru a evita neplaceri cauzate din pariuri nu trebuie niciodata sa pariezi cu bani imprumutati, sa nu pariezi bani destinati platii facturilor sau altor lucruri mai importante. Tot timpul sa te gandesti ca este un joc de noroc , si ca banii odata bagati in pariuri nu se intorc decat prin castig , iar pentru castig recomandat este sa iti propui un target pe care sa il atingi , iar dupa indeplinirea obiectivului sa incepi de la inceput.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu