februarie 15, 2011

Ce iti doresc eu tie, dulce Milka!


Cu alte cuvinte iubirea a pierit si ea odata cu "ziua" ei, nici nu mai ma mira, rafturile cu ciocolata Milka din supermarket au devenit o amintire, domne, trebuie sarbatorita "ca la carte" ziua asta, s-au golit toate, zici ca ar fi venit Apocalipsa, nu ca nu ar mai fi mult, dar totul s-a transformat intr-un fiasco, a sarbatori o zi ca asta nu mai e o moda, deja e o obligatie, si in loc sa ma bucure, parca mai mult ma intristeaza "moda" romanului.
Va intrebati probabil, ce am cautat eu la ciocolata, nu m-a apucat si pe mine vreun "virus" al iubirii, nici pomeneala, am vazut totul intamplator, umbland dupa alte cumparaturi, dar a fost indeajuns incat sa ma faca sa filosofez un pic, in primul rand, de ce as avea nevoie de o zi speciala ca sa-i spun cuiva ce simt, sau de ce sa imi induca altii printr-o miscare de marketing ce sa cumpar printr-o "promotie"?.
Fireste nimeni nu poate sa iti zica cand sa iubesti si cum sa sarbatoresti, dar eu inteleg altfel acest fenomen, iubirea in sine ca idee nu poate avea o zi anume, sa iubesti nu e ca in trecerea dintre ani, cand cu toti sarbatorim noul an ce bate la usa, Dragostea nu poate fi sarbatorita intr-o zi anume, pentru ca, pare lipsit de logica, pe 14 februarie este extrem de banal sa daruiesti ceva persoanei iubite, cand sti ca multi o fac, o poti face in orice zi a anului, sa plecati undeva intr-o vacanta romantica, la fel, se poate oricand, fireste depinde de finante, ce faci daca iei salariul pe 20 ale lunii? nu ai bani pe 14 sa sarbatoresti, atunci ce faci? inseamna ca nu o iubesti? Absurditatile pot coninua la nesfarsit!
Poti face gesturi prin care sa-i confirmi atasamentul in orice moment posibil si prin orice mijloc cu putinta, a sarbatori o zi anume legata de iubire pare cubic, aceste clipe ar trebui combinate cu anumite zile speciale, Paste, Revelion, momente in care oriunde ati fi, va puteti reinnoi juramintele de indragostiti.
Americanii au o zi speciala de meditatie si contemplatie, cred ca e pe 16 febaruarie, ma mir ca romanii nu au preluat-o inca, insa cand e vorba de taiat frunza la caini, pentru neamul mioritic niciodata nu e prea tarziu. Bine, ca nu este cald, sunt sigur ca aceasta zi s-ar fi transformat "intr-un 1 mai muncitoresc" cu multe gratare si gunoaie lasate sa "mediteze" mai ceva ca Bivolaru.
Noi sa fim sanatosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu