februarie 12, 2011

Monolog


Se apropie ziua aceea, fara vreo insemnatate pentru mine, de fapt n-a mai avut vreo insemnatate de multi ani, multi ma considera un "carcotas" cum ca, nu stiu altceva, decat sa ironizez pe Sfantul Valentin si "adeptii" acestuia. Sti cum e in viata, trebuie sa fie si cineva Gica Contra, eu care am suferit intodeauna de un romantism desprins din poezia eminesciana, sunt acuzat de indragostiti ca as fi contra lor.
Nu fratilor! iubirea e un sentiment plin de noblete, si e atat de abstract, incat mi-ar trebui cel putin o mie de carti sa scriu despre ea, dar asta stiti si voi, sau poate credeti ca sunt "gelos" pe fericirea voastra, nimic mai simplu, sa arunci cu vorbe, despre cineva care e singur de doi ani incoace, adica pana la urma sunt un fel de "vagabond" care umbla si isi vede de treaba lui, dar voi care v-ati transformat relatiile in proprietati private, credeti ca vin sa bat la usa voastra, doar asa sa va stric fericirea milenara.
Voi credeti ca daca spuneti un "te iubesc" pe 14 februarie, si un trandafir atasat langa, va rezolvati toate problemele: "Este fratee am pacalit-o si anu' asta, o mai duc un an asa", stiu ca majoritatea asa ganditi, nu are rost sa va ascundeti dupa deget, cine va iubi cu inteligenta, va sti sa aprecieze nu numai o zi, langa persoana iubita, multi nu stiti ce-i iubirea, ma apropii de un subiect periculos, ar fi bine sa ma departez, nimeni nu le stie pe toate, dar cand stelele se desprind de pe cer, cand intregul Univers se schimba sub forma unei persoane, cand intreaga filosofie de viata, va pali sub raza dragostei purtate acelui om, atunci o sa stiti ca iubiti cu adevarat, si asta o sa vedeti ca nu se intampla numai pe 14 februarie. Va spune asta un om care a vazut toate astea, si care, spera, intr-o zi sa le mai vada. Apreciati persoana de langa voi ca pe un zeu, si nu o data, ci in toate zilele pana la sfarsitul veacurilor.

4 comentarii:

  1. Mitza, alege varianta simpla. Esti un "vagabond" profita de asta din plin. Viata e frumoasa, femei sunt multe. Oricum priveste in jur. E de ajuns un fir de nisip in plus ca sa strice castele de ani de zile ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce ai eliminat?, vagabond in alt sens:P

    RăspundețiȘtergere
  4. era comentariu duplicat din cauza netului.

    RăspundețiȘtergere