iulie 31, 2009

Despartirea de Puiu!

Belodedici n-a jucat nici un minut in turul campionatului '82-83. El a fost luat insa de Cernaianu in stagiul de pregatire de la Bistrita a primit botezul "amicalelor", dar la inceputul campionatului a fost trimis la echipa de tineret. Lotul Stelei suferise din nou mari modificari. De aceasta data, ele aduceau cu o curatenie generala. S-a renuntat la "meteoriti" si s-a cernut pana cand in sita au ramas numai 23 de fotbalisti. Cea mai importanta achizitie a fost clujeanul Campeanu 2. Lider al Universitatii, Tim se impusese ca un golgeter de rasa. Dupa ce in sezonul '79-'80, cu cele 24 de goluri marcate, castigase intrecerea tunarilor Diviziei A, ardeleanul a continuat sa marcheze constant. Alecsandrescu gandise corect. In sezonul abia incheiat, povara puncherului cazuse pe umerii lui Iordanescu, autorul a 20 din cele 41 de goluri ale Stelei. In urma sa venea Balint, cu doar 5 reusite, iar primul atacant veritabil prezent in top, Ralea, inscrisese de numai 3 ori, la fel ca fundasul Sames.
Vara lui 1982 a insemnat pentru suporterii stelisti despartirea de inca un mit. Dupa exact 20 de ani de cand intrase pe poarta clubului, Puiu Iordanescu primea permisiunea de a se transfera in strainatate. Plecarea lui in Grecia, la OFI Creta, reaccidentarea lui Adrian Ionescu, fluctuatiile de forma ale lui Barbu l-au determinat pe Alecsandrescu sa puna lupa pe atacanti. In afara lui Campeanu "Sfinxul" a mediat un schimb rarisim pentru acea vreme, cel intre Sertov si Dorel Zamfir, care au facut rocada intre Steaua si Dinamo. Era a doua oara intr-un timp extrem de scurt cand cele doua mari cluburi se pusesera de acord. O mai facusera in urma cu doua luni, cand Olteanu si Postelnicu, seful Securitatii si protectorul celor din soseaua Stefan cel Mare, au complotat pentru eliminarea din Cupa a Universitatii Craiova de catre divizionara C Minerul Certej, la "masa verde" , pe motiv ca oltenii il folosisera in stare de suspendare pe Cioroianu. In ciuda interventiei lui Ion Coman, pentru ca judecata sa fie corecta, decizia Comisiei de Disciplina fusese creionata in taina de sefii Armatei si Internelor, intr-un separeu de la "Haiducului". Postelnicu avea nevoie sa darame un obstacol din calea dinamovistilor, iar Olteanu i-a facilitat planul diabolic. Stelistul miza pe o apropiere pasnica de marele inamic, pe anestezierea simturilor prin ingaduinta, aprobandu-l cand acesta avea nevoie, iar Stelei nu-i era necesar. Peste putin timp insa, Olteanu avea sa regrete miscarea facuta, atata vreme cat Postelnicu a continuat sa sicaneze Steaua si sa incerce prin orice mijloace sa-i stopeze urcusul.
Lotul a suferit modificari si in celelalte compartimente. Sciatica prelungita a lui Iordache reclama cooptarea inca unui portar. Tot Costica Toma a fost cel care l-a recomandat pe Lovas, titularul postului la "Luceafarul". Jean Padureanu a mai incercat un experiment dupa reusita cu Balint si l-a impus pe Roman, un fundas lateral puternic. Tot in acest compartiment s-a mai produs o "racolare", cea a pitesteanului Eduard, care, treptat, avea sa-i ia loc rudimentarului Fodor pe stanga. In linia de mijloc a revenit Stefan Popa, tanarul de 23 de ani care, pe perioada cat Steaua il imprumutase Rapidului, fusese convocat de Lucescu in lotul largit al primei reprezentative. Cu aceasa trupa pleca Cernaianu la un alt drum. Meciurile de verificare ii dadusera sperante ca va putea readuce echipa in fruntea clasamentului. Invinsese tot ce intalnise in cale. Castigase "Cupa Steaua", la care mai participasera Universitatea Craiova, FC Olt si Vorwarts Frankfurt/Oder, o competitie in care atacantul ala de la Scornicesti, Piturca, marcase iar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu